Благоевградският театър гостува в Плевен

 

На 19 ноември Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград ще гостува в Плевен с представленията „Красавицата и звяра“ и „Вампир“. Спектаклите ще се играят на Голямата сцена на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Детската пиеса „Красавицата и звяра“ е с автор Димитър Жеков. Режисурата и сценографската идея са на Жанет Керанова, музиката е на Петър Радевски, а хореографията е дело на Пламена Моралиева. На сцената ще излязат актьорите Божана Косева, Илия Павлевчев, Пепа Манева и Александър Митев. Любимата на зрителите приказка и героите ѝ ще оживеят на плевенската сцена на 19 ноември от 11:30 часа. Малките зрители ще разберат, че истинската красота не е онова, което виждаме с очите си, а нещо много по-дълбоко, скрито в човешката душа – късче любов.

 

Вторият спектакъл „Вампир“ от Антон Страшимирв е отличен с три награди, включително награда за „Цялостен спектакъл“ от Зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ – Пловдив 2017. Сценичният вариант и постановката са дело на Маргарита Мачева, сценографията е на Георги Славков, а музиката е на Пламен Мирчев – Мирона. Участват актьорите Албена Чобанова, Лили Сучева, Лъчезар Кацарски, Биляна Дилкова, Илия Павлевчев, Зафир Раджаб и Кънчо Кънев. През погледа на режисьора „светът в пиесата „Вампир” е изграден от строги закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор. Тяхното прекрачване тласка към пропаст. Спектакълът ще играе на 19 ноември от 19:00 часа и не се препоръчва за лица под 14 годишна възраст.

Билетите за спектаклите са пуснати в продажба!

5.11.2018
 

Добави коментар