Държавна Опера – Пловдив представя…
Коса

Коса – Държавна Опера – Пловдив

На 11 април 2018 г. Държавна Опера – Пловдив стъпва на сцената на Музикалния театър, за да представи мюзикъла си „Коса“ от Джеръм Рагни, Джеймс Радо и Галт Макдермот. Диригент на най-успешния мюзикъл в историята на жанра е Константин Добройков, режисьор е Георги Динев, а хореограф – Анна Пампулова. Вокалната подготовка е посветена на Яна Делирадева, а художникът на спектакъла е Яна Дворецка.

В мюзикъла участват специално подбраните солисти Радослав Владимиров, Радостин Василев, Мартин Костадинов, Стелиан Радев, Елена Сиракова, Едит Унджиян, Весела Делчева и Маги Джанаварова, а също така и гост-инструменталистите Николай Карагеоргиев, Петър Койчев, Александър Леков, Румен Бояджиев – син и Венелин Георгиев.

Всички те ще ни представят спектакъл, чиято сцена наподобява много повече на рок концерт, провокиращ с актуали за днешно време въпроси. Мюзикълът разкрива историята на Клод Буковски, който пристига в Ню Йорк, за да постъпи в армията. Там той попада в света на група от хипита с красивото богаташко момиче Шийла. С тяхна помощ Клод открива свободата и постепенно спира да вярва във всичко, в което досега е вярвал. Когато водачът на групата се опитва да попречи на Клод да замине за Виетнам, последствията са шокиращи за всички.

Очакваме Ви!

8.3.2018
 

Добави коментар