Интервю с великия Васил Михайлов
васил михайлов

Когато човек има нужда от любов, той си измисля момичето

Толкова рядко застава пред журналисти, че няма как да не представим на Вашето внимание постижението на Петя Дикова от БТВ.

С какви емоций се връщате в Стара Загора?

Странни емоции … и от възрастта, и от спомените, аз не идвах често на тия срещи със съученици, защото обикновенно са смешно тъжни. Обаче сега – 60 години кръгло, даже аз бях инициатор на тая среща, а то се оказа, че целия випуск се събра. Гледаш някого и той те гледа и вика „Ти помниш ли ме?“ – „Помня те.“ Не беше много тъжно. Гледахме философски, кратка беше срещата, защото се оказа, че нямаме много неща да си кажем – вече. Повече говорим за децата си и за внуците, което е нормално. Аз съм луд на тема деца. Показвах им снимки… Тъжното беше, че нямаше нито един учител жив. Сетихме се например за Мария Колева, ако ме види сега да и кажем, че не можахме да я открием… Тя беше само 4 год. по-голяма от мен и даже след това ми е казвала, че съм бил интересен за нея…

Как са Вашите внуци, какво правят те?

Имам един много голям внук на 27 г., 1.90 висок, който искаше да става авиатор, казва се Васил. Той имаше малко жълти картони, но сега пак се обичаме…лети със самолетите, не е много лесно, беше в Катар в авиолинийте, но не ме послуша за някои неща и се върна. Обичам го. Той е лъв. Вобще много лъвове имаме в къщи 3-4. Сега от малкия ми син имам един на 6 г. и една на годинка и малко. Тя е първото момиченце в рода ни. Невероятно е. Във всяко едно свободно време тичам, правя всякакви комбинации, лъжа баща им, само и само да се добера до тях, защото уверявам те, най-голямото чудо на света е раждането на децата, след това „чудото“ става непослушно, после може да е враждебно, след това пораства… Слава богу, имам ги малките.

Още много размисли върху истината за театъра, ролите в живота му и любовта гледайте в цялото интервю на Петя Дикова с Васил Михайлов за 120 минути на сайта на БТВ:

кликни тук за цялото интервю

11.2.2018
 

Добави коментар