Вие сте тук: Начало > Новини > Наградени спектакли на Конкурса “Маргарита Арнаудова” – БАЛЕТ АРАБЕСК

Наградени спектакли на Конкурса “Маргарита Арнаудова” – БАЛЕТ АРАБЕСК

„Не мога да отделя балета от себе си. Това не е професия, а живот. И да имах свободно време, не бих могла да го посветя на нищо друго. Без балета нямаше да зная какво да правя с енергията си, с мислите, с чувствата си. От балета, от хореографията получавам всичко. Трудностите, с които се сблъсквам, ме оформят като характер и определят живота ми.“
Маргарита Аранудова

През 1974г. Маргарита Аранудова става първият български директор и художествен ръководител на балет „Арабеск“ и това продължава до смъртта ѝ през 1994г. Тя изгражда уникалния образ и неповторимия творчески капацитет на тази единствена за България трупа, която се занимава целенасочено с развитието на съвременния танц, търсейки неизменно и българския му образ. Тя е автор на хореографията на над 60 балетни спектакъла. Нейни творби са сред най- големите успехи на балет „Арабеск“, но и на оперно- балетните театри в страната.

На 26 ноември, неделя от 19:00 часа, на сцената на Музикалния театър в София, балет „Арабеск“ ще представи Наградени спектакли на Конкурса „Маргарита Арнаудова“. В програмата на вечерта, зрителите ще могат да се насладят на различните спектакли, поднесени с много красота и оригиналност:

„EXIT“- музика: Добринка Табакова, хореография: Филип Миланов, с участието на: Александра Савова, Виктория Петрова, Петя Колева, Таня Кацарова
„Късна история“- хореография: Филип Миланов, с участието на: Мария Касабова и Валери Миленков
„Пътят ми с теб“- хореография: Ангелина Гаврилова, с участието на Елизабет Якимова и Петя Колева
„Малки правила“- музика: Румен Бояджиев- син, хореография: Асен Наков, с участието на: Александра Савова, Виктория Петова, Даниела Иванова, Петя Колева, Таня Кацарова, Васил Дипчиков, Стефан Вучов, Филип Миланов.

КУПИ БИЛЕТ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Остави коментар

Трабва да сте логнат ,за да оставите коментар.