Нощ на театрите в Театър „Възраждане“

 

Тазгодишното събитие Нощ на театрите ще се проведе на 17 ноември в 15 града в страната. Нощ на театрите е част от платформата Европейска Нощ на театъра и вече 6 години кани по един необикновен и много личен начин всички театрални почитатели да станат част от мащабен културен форум със завладяващи съдържания и арт събития.

Едно от местата, които ще могат да посетят театралните любители е Театър „Възраждане“. През Нощ на театрите Театър „Възраждане“ ще представи два невероятни спектакъла – „Великденско вино“ и „Последната тайна на Фреди Меркюри“.

 

Великденско вино

Великденско вино

 

От 19:00 часа начало на събитието ще постави „Великденско вино“ от Константин Илиев, режисьор Весела Василева, с участието на Свежен Младенов и Йордан Ръсин. Зрителите ще имат възможността да разгледат отблизо темата за предателството на Васил Левски по един много специфичен начин и с различна гледна точка.

 

Последната тайна на Фреди Меркюри

Последната тайна на Фреди Меркюри

 

Следва хитовият спектакъл „Последната тайна на Фреди Меркюри“, който ще се играе два пъти през вечерта – от 22:00 и 24:00 часа. Авторът Ирина Гигова успява да предизвика интерес не само заради уникалността на постановката, а и защото в нея се разкриват интересни факти за живота на вокалиста Фреди Меркюри. Режисьор е Съни Санински, а на сцената ще излязат Свежен Младенов, Анатоли Лазаров, Георги Златарев, Мариана Жикич и Филипа Балдева.

 

 

Билетите за Нощ на театрите са пуснати в продажба.

8.11.2018
 

Добави коментар