Нощ на театрите в Театър „София“

 

По повод Нощ на театрите на 17 ноември (събота) от 16 ч. Театър „София“ Ви кани на среща очи в очи с театъра.

В камерната зала на Театър „София“ ще се проведе среща-разговор „Какво и как се случва преди публиката да види едно представление?“

 

В събитието ще участват:
Силвия Петкова – актриса и посланик на Нощ на театрите.
Оля Стоянова – автор на „Покана за вечеря“. С тази своя пиеса Оля Стоянова спечели Втория конкурс за съвременна българска драматургия, организиран от Театър „София“. Постановката с режисьор Тея Сугарева се радва на пълни зали в София и в други градове в България и чужбина вече 4 сезона. Оля Стоянова е два пъти носител на АСКЕЕР за Драматургия – през 2014 г. за „Покана за вечеря“ и през 2018 г. за „Цветът на дълбоките води“, постановка Бойка Велкова, Народен театър „Иван Вазов“.
Стоян Радев – режисьор на „Палачи“ от Мартин МакДона, а в края на ноември започва репетиции за „Развратникът“ от Е. Е. Шмит отново в Театър „София“. Негови постановки се играят на сцените на Народен театър „Иван Вазов“, Театър 199, Театър Българска армия, Сатиричен театър, ТР Сфумато, Драматиче театър Пловдив и др. Режисирал е документални филми, сериали и над 300 реклами и музикални клипове на най-популярните български изпълнители и рекламодатели.
Борис Далчев – сценограф. В екип с Петя Караджова в Театър „София“ създадоха сценографията и костюмите за „Роня, дъщерята на разбойника“ по Астрид Линдгрен, а в момента работят по премиерното заглавие „Емигрантски рай“ от Димитър Динев, режисьор Катя Петрова. Борис Далчев е сред най-младите сценографи, но вече има зад гърба си проекти и на сцените на Театър Българска армия, ТР Сфумато, Театър „Възраждане“, Шуменския театър „Васил Друмев“, Държавна опера – Пловдив.

Очаквайте още няколко специални участници в срещата!
Всеки от тези участници в разговора ще разкаже за своята работа и заедно ще се опитаме да проследим пътя на една нова постановка от текста до първата среща с публиката. Запазваме си правото на много приятни изненади и богат илюстративен материал.

Вход с безплатни пропуски до изчерпване на местата в залата. Пропуски могат да бъдат взети от касите на Театър „София“.

6.11.2018
 

Добави коментар