Вие сте тук: Начало > Новини > Постановка с благотворителна цел на 30 Октомври

Постановка с благотворителна цел на 30 Октомври

НЕВИЖДАН ТЕАТЪР СЯНКАТА НА МОЯТА ДУШАНа 30 Октомври на Голяма Сцена на Народен Театър Иван Вазов ще се играе НЕВИЖДАН ТЕАТЪР – “СЯНКАТА НА МОЯТА ДУША”. Постановката е с благотворителна цел в подкрепа на хората с нарушено зрение и Национална програма за борба със слепотата.

Автор и режисьор: Велимир Велев; Костюми: Мая Петрова; Музика: Лазар Панев; С участието на ученици от училище за незрящи деца “Луи Брайл” гр. София: Байрие Емин, Верка Костандовска, Дилиян Манолов, Калина Бонева, Михаил Недков, Панчо Карамански; Времетраене- 1 час

„Сянката на моята душа “ е едно уникално явление на Невиждан театър, в което за пръв път в исторята на театъра незрящи актьори представят театър на сенките. Пиесата не просто се гледа, а се изживява емоционално и достига до най- дълбоките кътчета на душата. Чрез префектно подбраните аудиовизуални техники, сред които рисуването върху екран, синхрон със светлините, танците, движенията на телата и създаването на сенки, без изобщо да могат да ги видях, актьорите прекрчават границите на човешките възможности. Посланието, което ни предава незрящата театрална трупа е, че единственият начин да прогоним сянката на самотата и студа,е като отворим очите и сърцата си за хората и света около нас.
Спектакълът е игран на световния фестивал на незрящите в Загреб, където получава световно признание и адмирации. Успехът не е само заради това, че това е първият театър за слепи в света, а и заради емоционалното въздействие на актьорите върху зрителя, по начин, невиждан до сега. След огромният си успех, младата трупа се назована с името „Невиждан тетаър“.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Остави коментар

Трабва да сте логнат ,за да оставите коментар.