Вие сте тук: Начало > Новини > Премиера в Народен театър “Иван Вазов”

Премиера в Народен театър “Иван Вазов”

Режисьорът Галин Стоев се завръща в Народния театър. През 2001г. той получава награда „Аскеер“ за най- добро представление за „Аркадия“от Том Стопард. Заглавието, което е избрал да представи в сезон 2017/2018 е „Танцът Делхи“ от Иван Вирипаев. Това е познат текст за режисьора, тъй като го е поставял преди няколко години в парижкия театър „Ла Колин“. Творбата е поредица от 7 еднакви пиеси, за които авторът казва, че нямат нищо общо помежду си.

В „Танцът Делхи“ Иван Вирипаев ни представяинтересните истории на шестима души, които са събрани в чакалнята на една болница. Героите му губят и откриват своите близки, страдат, изпитват чувство на вина, спорят, сдобряват се, крещят, плачат, губят самообладание…

Смъртта е много силно присъстващ елемент в седемте едноактни пиеси, за които авторът Иван Вирипаев твърди, че са абсолютно самостойни и нямат нищо общо помежду си, като изключим това, че всички се случват на едно и също място и героите винаги са едни и същи. Става дума за любов, смърт и загуба, но всичко това е много смешно”- казва Галин Стоев.

Премиерата на „Танцът Делхи“ е на 1, 2 и 3 декември на Голяма сцена в Народния театър. В спектакъла ще видим Радена Вълканова, Светлана Янчева, Радина Кърджилова, София Бобчева, Елена Телбис и Владимир Карамазов. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Остави коментар

Трабва да сте логнат ,за да оставите коментар.