„Рейс“ гостува в Ловеч

 

На 22 октомври от 19:00 часа ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен ще представи пред ловешка публика една от най-поставяните български пиеси „Рейс“. Автор на комедията е Станислав Стратиев, режисьор е Здравко Митков, а сценографията е на Петър Митев. На голямата сцена на Драматичен театър – Ловеч ще излязат актьорите Марта Вачкова, Тончо Токмакчиев, Йоана Кирчева, Антъни Пенев, Асен Данков, Адриан Филипов и Георги Енчев.

 

„Рейс“ въвлича зрителя в една истински луда и непредсказуема история… Девет души на път за центъра на града изведнъж осъзнават, че никога няма да стигнат до мястото, на което отиват. Страхът и паниката от предстоящата им смърт изправят пред тях въпроси, несъответствия и парадокси, които стигат от центъра на суматохата и абсурда до универсалните питания за природата на човешката душа.

Пиесата „Рейс“ е написана през 1980 година, с премиера през същата година в Сатиричния театър. За режисьора Здравко Митков това е шестата интерпретация на текста. Заедно с Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, той дестилира задълбочените си изследвания по драматургията на Стратиев, предлагайки шедьовър на българската сатира с „Рейс“.

Насладете се на едно щуро пътуване, което ще помните дълго време!

8.10.2018
 

Добави коментар