Рицар на Светия Дух
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (Все още не е оценен)
Loading...
Автор:

Боян Папазов
Режисьор:

Маргарита Младенова
С участието на:

Ана Пападопулу, Валентин Ганев, Валентин Танев, Васил Дуев, Иван Бърнев, Петко Венелинов, Станислав Ганчев, Теодор Елмазов
Сценография:
Даниела Олег Ляхова
Костюми:
Даниела Олег Ляхова
Музика:
Асен Аврамов
Фотограф:
Атанас Кънчев
Продължителност:
1 час(а) 10 минути

Боян Папазов е автор на дванайсет пиеси. „Бая си на бълхите” (1999) печели наградата „Икар” на Съюза на артистите в България за Най-добра пиеса през 2001 г. През 2002 г. театър „Българска армия” я представя на биеналето „Нова драма от Европа” в Бон. „Продавате ли демони?” (2003) е отличена с първия „Аскеер” за съвременна българска драматургия, а следващата – „Бяс” (2005), номинирана за наградата „Икар” през 2006 г.

Сценарист е на множество игрални филми, сред които „Всичко е любов”, „Дом за нежни души”, „Една жена на 33” и др. Режисьор е на редица документални филми, от които по-известни са „Симон, Аврам и Йосиф” и „Къде душите си почиват”.

Автор е на два сборника с пиеси, като единият – „Бяс” (2005) е номиниран за наградата „Христо Г. Данов”. Единствената му книга с проза е „Всичко е любов” (2000).

„Рицар на Светия Дух” получава Голямата награда на Националния конкурс за българска драма „Иван Радоев” през 2007 г. и е номинирана за наградата „Икар” през 2008 г.

Добави коментар