Жана
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (Все още не е оценен)
Loading...
Автор:

Ярослава Полинович
Режисьор:

Явор Гърдев
С участието на:

Биляна Петринска, Благовест Благоев, Владимир Пенев, Гергана Кофарджиева, Елена Телбис, Зафир Раджаб, Йосиф Шамли, Мартин Димитров, Рут Спасова, Светлана Янчева, София Бобчева
Сценография:
Татяна Димова
Костюми:
Татяна Димова
Музика:
Калин Николов
Превод:
Явор Гърдев
Фотограф:
Калин Николов
Продължителност:
2 час(а) 0 минути

НЕПРЕЖАЛИМОТО
Хубавите пиеси най-често се занимават със съдържателни и вълнуващи неща. Любовта е съдържателно и вълнуващо нещо. Толкова съдържателно и толкова вълнуващо, че когато го изгубиш, изобщо не успяваш да го прежалиш. Никога.

Втурваш се да го заместваш със сходни вълнения, с работно усърдие, с постигане на успехи, с отдаване на благотворителност, със служба на обществени каузи, понякога дори с доживотно отшелничество, но онова съдържателно и вълнуващо нещо си остава в теб като тайно знание за смисъла на живота и отказва да бъде заместено. Държи те в постоянна и упорита трагическа нужда.

Хората в трагическа нужда са щастливи свидетели на наличието на рай и скоропостижни мъченици на неговата загуба. Винаги разбираме тъгата им, често копнеем с копнежа им и безусловно съчувстваме на мъката им, защото тяхната участ е нашата участ.

Явор Гърдев

Добави коментар