Нощна пеперуда
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (2 оценки, средно: 3,50 от възможни 6)
Loading...
Автор:

Пьотър Гладилин
Режисьор:

Явор Гърдев
С участието на:

Весела Бабинова, Йосиф Шамли, Михаил Билалов, Сава Драгунчев, Христо Петков
Сценография:
Даниела Олег Ляхова
Костюми:
Даниела Олег Ляхова
Хореография:
Виолета Витанова, Станислав Генадиев
Музика:
Калин Николов
Превод:
Иван Тотоманов
Фотограф:
Симон Варсано
Продължителност:
1 час(а) 40 минути
Гледайте на:
  • 27 март (вторник) от 19:00 ч. в Народен театър “Иван Вазов”, Камерна сцена

„В края на глухата равнина, там, откъдето започва вечният мраз, има военен гарнизон. Скоро ще настъпи суровата зима и северната степ ще побелее като мляко. Вятърът вие като звяр, провира се през всички пролуки и свири в тях с хиляди гласове. Някъде дрънчи отпрана ламарина, отекват удари по наковалня. На плаца свири малък военен оркестър – един барабан и две тръби… Музикантите са само трима и единият свири доста фалшиво. Но тези тримата внасят ред в околния свят. Той вече не е див хаос. Да живееш в свят, в който има ред, определян от интервалите между музикалните звуци, вече не е чак толкова страшно”…

Пьотър Гладилин

На 17 декември 2001 г. в московската „Театрална работилница на Пьотър Фоменко” е премиерата на пиесата „Нощна пеперуда”. Режисьор е Евгений Коменкович. За нея Гладилин казва, че това е пиеса за спасението на душата.

За „Нощна пеперуда” Гладилин получава наградата на Министерството на културата на Руската федерация в драматургичния конкурс „Дълг, чест, достойнство” (2003).

Той често работи в киното и през 2006 г. по негов сценарий е заснет филмът „Аврора, или какво се присъни на спящата красавица”, номиниран за „Оскар” в категорията за най-добър чуждоезичен филм.

Добави коментар