Ревизор
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (2 оценки, средно: 3,00 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

Комедия
Автор:

Н.В.Гогол
Режисьор:

Мариус Куркински
С участието на:

Албена Ставрева, Александра Василева, Алена Вергова, Валентин Балабанов, Васил Драганов, Василена Винченцо, Веселин Анчев, Виктор Танев, Виктория Колева, Владимир Карамазов, Вяра Табакова, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Димитър Крумов, Иван Юруков, Йордан Петков, Йосиф Шамли, Леонид Йовчев, Мариус Куркински, Марк Делчев, Милена Атанасова, Павлин Петрунов, Пламен Пеев, Рени Врангова, Сава Драгунчев, Сара Морфова, Цветомира Даскалова, Юлиан Вергов
Сценография:
Никола Тороманов
Музика:
Емилиян Гацов
Фотограф:
Атанас Кънчев
Продължителност:
3 час(а) 40 минути
Гледайте на:
  • 28 март (сряда) от 19:00 ч. в Народен театър “Иван Вазов”, Голяма сцена

Народен театър „Иван Вазов” започва „Руския сезон” 2011 /2012 г. с един от шедьоврите на световната драматургия – „Ревизор”. Гогол написва комедията по идея на Пушкин за по-малко от два месеца, когато е на 27 години. Пиесата веднага е поставена на сцените на най-големите руски театри в Петербург и в Москва и се превръща в изключително театрално събитие. Оттогава тя не слиза от световните театрални сцени.

В Народния театър „Ревизор” е поставен за първи път още през 1904 г. от Иван Попов. Последната постановка на пиесата е през 1954 г., режисьор е Кръстьо Мирски.

Почти 60 години по-късно Мариус Куркински поставя отново комедията с изключителен постановъчен и актьорски екип. Самият той ще влезе в ролята на Градоначалника, Хлестаков е Владимир Карамазов, Ана Андреевна – Рени Врангова.

Грандиозната театрална продукция е с повече от 30 актьори. Сценографията е на Никола Тороманов, а костюмите – на дизайнерката Анна Панайотова, композитор – Емилиян Гацов.

„Всичките ни беди идват оттам, че щом се вгледаме в настоящето и забележим, че нещо в него е тъжно и мъчително, тутакси махаме с ръка на всичко и се втренчваме в бъдещето. Всички забравят, че пътищата към това светло бъдеще се крият именно в това тъмно и объркано настояще, което никой не желае да опознае.”

Н. В. Гогол

Добави коментар