Трети летен фестивал „Опера на върховете“ 2018

„Смятам, че ничия човешка душа не би могла да се приближи до изненадващия Белоградчишки декор без да бъде поразена от мощта на дълбоко и завладяващо впечатление.”
Феликс Каниц

 

Опера на върховете - Белоградчишки скали 2018

Опера на върховете – Белоградчишки скали 2018

За трета поредна година невероятните Белоградчишки скали ще се превърнат в домакин на Софийската опера и балет. От 13-ти до 29-ти юли те ще посрещнат хиляди зрители от цялата страна, дошли да се насладят на оперното и балетното изкуство под открито небе.

В програмата на фестивала „Опера на върховете – Белоградчишките скали“ 2018 са включени три балетни спектакъла, три опери и най-новият мюзикъл за българската публика – „Mamma Mia“. Спектаклите ще се играят в първия двор на крепостта и ще са с начало 20:00 часа.

След безапелационния успех в Болшой театър – Москва, на 13 юли, балетът „Корсар“ ще постави началото на летния фестивал. На 14 и 15 юли на сцената ще се изграят следващите два балета – съответно „Жизел“ от Адолф Адам и „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус. На 20 юли фестивалът продължава с оперната програма със спектакъла „Верди Реквием“ от Джузепе Верди. В следващите два дни, на 21 и 22 юли, ще се играят световните шедьоври „Кармен“ от Жож Бизе и „Тоска“ от Джакомо Пучини. Голямата изненада ще бъде популярният мюзикъл „Mamma Mia“, който се поставя за пръв път в България. Той ще закрие фестивала „Опера на върховете“ 2018, като за него са предвидени четири дати – 26, 27, 28 и 29 юли.

Освен изключителната програма, организаторите предлагат и още едно специално събитие-посещение на пещерата Магура на 27, 28 и 29 юли от 11:00 часа, на необикновения спектакъл „ВАГНЕР МАГУРА: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри“. Спектакълът ще се изиграе в три части: първата част е на входа на пещерата, втората е в залите, а финалната, трета част, завършва на изхода на пещерата с дегустация на вина от винарската изба „Магура“.

Фестивалът „Опера на върховете – Белоградчишките скали“ 2018 е организиран от Министерството на културата, Софийската опера и балет и Община Белоградчик.

11.7.2018
 

Коментарите са затворени.