Една нощ във Венеция
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (11 оценки, средно: 4,09 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

Оперета
Автор:

Йохан Щраус
Режисьор:

Светозар Донев
С участието на:

Добрина Икономова, Пеньо Пирозов, Станимира Василева, Богомил Спиров, Александър Мутафчийски, Юлия Маринова, Румен Григоров, Иван Панев, Емил Митрополитски, Явор Радованов, Александър Василев
Сценография:
Евгения Раева
Костюми:
Евгения Раева
Хореография:
Антоанета Алексиева

Оперетата „Една нощ във Венеция“ е играна за пръв път на 3 октомври 1883 г. във Волтерсдорф Театер, Германия.
Спектакълът разкрива една нощ по време на Карнавала в красивата Венеция – нощ, в която царят забавлението, музиката, любовта и тайните. Всички участници са покрили лицата си с маски и тази анонимност прави възможна размяната на роли поне за една нощ в годината – богатият да стане беден, а бедният – богат. Херцогът на Урбино, който е заклет женкар и свитата му пристигат в града. Той е открил новото си завоевание в лицето на Барбара – съпругата на местния сенатор. От друга страна тя иска да избяга, за да отиде при любовника си, който е племенник на съпруга ѝ. Бръснарят – Карамело тръгва след нея, за да се опита да я отведе при господаря си. Историята се оплита ужасно и дори идва момент в който рибарската дъщеря Анина и камериерката Чиболета вечерят заедно с Хергоца на Урбино. В същото време докато трима венециански сенатори се карат кой да заеме свободна и добре платена длъжност, позицията оглавява бръснарят Карамело. Следват неочаквани развръзки, комични ситуации и пищно забавление, до които може да доведе само настроението на един карнавал.

В „Една нощ във Венеция“ тези, които се намират на дъното на социалната стълба, използват изкуството на дегизирането, за да се изкачат нагоре и да живеят по-добре.

Участват

Добави коментар