„Mamma Mia!“ в Софийската опера!

 

В разгара на лятото Софийската опера и балет ще изненада своите почитатели с премиерата на световния хит-мюзикъл „Mamma Mia“. Публиката ще има възможността да се радва на песните на шведската поп група ABBA – „Super Trouper“, „Dancing Queen“, „Knowing Me, Knowing You“, „Take a Chance on Me“, „Thank You for the Music“, „Money, Money, Money“, „The Winner Takes It All“, „Voulez-Vous“, „SOS“, създадени от талантливите автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Мюзикълът „Mammа Mia“ има десетки представления, над 60 милиона зрители по цял свят, игре се с огромен успех в повече от 50 държави на 6 континента и е преведен на над 22 езика. Всичко това го определя като рекордьор с най-много премиери по света в жанра.

 

Mamma Mia!

Премиерата на хитовия спектакъл в България ще се състои на сцената на Софийска опера и балет на 18, 19, 20, 21 и 22 юли от 19:00 часа. Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър ще ни пренасе на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ще ни въвлекат в една завладяваща романтична комедия. Диригент на спектакъла е Светослав Лазаров, режисьор е Пламен Карталов, сценографията е на Нела Стоянова, костюмите са дело на Християна Михалева-Зорбалиева, а хореография – на Риолина Топалова. Музиката, танците и незабравимото шоу ще бъдат поднесени на сцената от Люси Козарева, Весела Делчева, Еделина Кънева, Влади Михайлов, Ники Сотиров, Симеон Владов, Деница Шопова, Силвана Пръвчева, Яница Маслинкова, Елена Стоянова, Александър Георгиев, Николай Павлов, Денко Проданов, Радослав Владимиров, Кирил Иванов, Боян Арсов и др.

Хитовият мюзикъл „Mamma Mia” ще бъде показан и в рамките на Третия летен фестивал „Опера на върховете“ – Белоградчишки скали, на 26, 27, 28 и 29 юли. Предвиждат се и представления в цялата страна.

26.6.2018
 

Добави коментар