Да целунеш принцеса
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (1 оценки, средно: 6,00 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

Комедия
Автор:

Панчо Панчев
Режисьор:

Юлия Маринова
С участието на:

Станимира Василева, Йоана Кулева, Денко Проданов, Александър Панайотов, Деница Шопова, Юлия Маринова, Людмила Козарева, Катерина Тупарова, Емил Митрополитски, Александър Василев
Сценография:
Евгения Раева
Костюми:
Евгения Раева
Хореография:
Румен Григоров
Музика:
Юлиян Слабаков

Датският писател Ханс Кристиан Андерсен е прочут най-вече със своите приказки. Още преди смъртта си той добива международна известност. Неговите текстове са преведни над 150 езика и са основа за сътворяването на пиеси, балети, анимационни и игрални филми.

„Свинарят“ е стара история за стойността на истински важните неща в човешкия живот. Тя може да бъде разказвана и в днешно време, когато скъпите вещи изместват значимите ценности. Постановката разкрива една забавна история, в която беден, но добродушен княз, иска спечели за себе си царската дъщеря, която е много красива, но и много капризна. Тя от своя страна, не проявява интерес към неговите ухажорски опити и за това той решава да се вмъкне в царския дом. Представя се за свинар, който отчаяно си търси работа, а царят бързо се съгласява да го наеме. Прикритият княз започва да изработва ралчини вещи, които много се харесват на героинията. Царската дъщеря веднага ги поисква, но в замяна свинарят иска от нея да го целува. Готова на всичко, за да ги получи, героинята се съгласява. Дали луксозните вещи струват повече от песента на славея, от уханието на розата и от любовта? Колко точно целувки е готова да заплати една принцеса, за да получи куп безмислени играчки и дали може да оцени истинската любов?

Спектакълът е сътворен върху сериозни въпроси, но е поднесен с много чувство за хумор, весела музика и чудесни танци.

Участват

1 Коментар

Добави коментар