Снежанка и седемте джуджета
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (1 оценки, средно: 6,00 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

За деца, Мюзикъл
Автор:

Братя Грим
Режисьор:

Юлия Маринова и Явор Радованов
С участието на:

Катерина Тупарова, Станимира Василева, Стефан Петков, Елена Иванова, Венцислав Динов, Емил Митрополитски, Десислава Тодорова, Румен Григоров, Кремена Борисова, Боряна Йорданова, Зорница Дамянова, Александър Василев, Георги Ханджиев, Божанка Груева
Сценография:
Екатерина Енева
Костюми:
Екатерина Енева
Хореография:
Татяна Янева

Мюзикъл за деца и възрастни от Атанас Косев.

В основата на сюжета на представлението стои класическата приказка за изключително красивата Снежанка. Тя е добросърдечна, трудолюбива и се е превърнала в любимка на всички животни и приказни създания. Скоро след раждането ѝ, нейната майка умира и тя остава единствената дъщеря на краля. Той се жени повоторно за красива магьосница, но красотата, с която е дарено момичето събужда огромна завист в мащехата ѝ. Тя притежава вълшебно огледало, чрез което вижда всичко и започва да прави много зли опити, с които да унищожи Снежанка и всичко да остане за нея. Накрая кралицата успява да приспи момичето завинаги с отровна червена ябълка, но малките ѝ приятели джуджета, със своята любов и всеотдайност, правят така, че Снежанка да дочака своя Принц, който ще я събуди с целувакат на истинската любов и ще я върне към живота, за да я направи своя жена.
В мюзикъла на Атанас Косев вълшебното говорещо огледало е пеещо, горските животни и цветя танцуват и настъпва щастлив край.

“Причината е любовта ми към децата – моите и чуждите. Те обичат и шлагерите – мои и на колегите. За децата трябва да има специален репертоар, който да отговаря на тяхната душевност, на потребността им от красивия свят на приказното, на доброто и любовта. Като гледат такива спектакли, те се изграждат като хора, а и като бъдещи зрители на сериозни творби като оперните. Възпитава се като цяло отношението им към изкуството”
Атанас Косев

Участват

Добави коментар