Фестивал „Звездите на театъра“ 2018 – НЧ Разлог
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (5 оценки, средно: 5,20 от възможни 6)
Loading...
Град:
Разлог

От 24 до 28 Юни 2018г. Разлог ще бъде театър! Организатори на събитието тази година са Община Разлог, Нона Попарт и хотелски комплекс „Роял Тауърс“.  Маратона ще представи на разложка сцена хитовите спектакли:

24 юни
Театър „БОНИНИ“
“Нашата голяма френска сватба “
от Жан Жак Брикер и Морис Ласег
Режисьор – Асен Блатечки
Участват: Герасим Георгиев-Геро, Светлана Бонин, Евгени Будинов, Евелин Костова/Рада Кайрякова, Христо Бонин

Депутат се опитва да вдигне рейтинга си с добре обмислен, донякъде абсурден ход, организирайки в един и същи ден сватбата на сина си и своята. Всичко щеше да е чудесно, ако не беше неочакваната поява на загадъчен полковник от американската армия. Дори хората с най-богато и необуздано въображение не могат да си представят невероятните сюжетни обрати, които очакват зрителите в тази съвременна, безкрайно забавна и очарователна френска комедия, в която нищо от личността на героите, не е такова, каквото изглежда и до последната изречена дума, не престава да изненадва.

25 юни
Театър 199 “Валентин Стойчев”
“Чамкория”
По романа на Милен Русков
Режисьор – Явор Гърдев
Моноспектакъл на Захари Бахаров

Награда “Икар” 2018 на Съюза на артистите в България за главна мъжка роля на Захари Бахаров

Награда “АСКЕЕР” 2018 г. за водеща мъжка роля

„Чамкория“ е представление, което те стиска за гърлото от мъка и смях и не те пуска до самия край.”
Д. Стайков, “Площад Славейков”

“Че живеем некакси в тая злополучна България, понеже аз я мразим, обаче па я и обичам.
Па защо я обичам, и с чук да ме удариш по главата, не моем да ти кажем!”
Бае Слави на път за Чамкория 1928 г.

Не се препоръчва за лица до 16 г.
Представлението е с продължителност 130 мин. и е с антракт

26 юни

Театър “Българска армия”
Много шум за нищо
от Уилям Шекспир
режисьор – Красимир Спасов
Участват: Иван Радоев,Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Деян Георгиев, Йордан Ръсин, Десислава Касабова, Георги Новаков, Стойко Пеев, Мимоза Базова, Мирослав Пашов, Веселин Ранков, Милен Миланов, Александър Дойнов, Ненчо Илчев, Георги Къркеланов, Калин Иванов

Има една постановка, която в продължение на цели 20 години продължава да се играе на сцената на Театър Българска армия. За нея през всичките 20 години билетите все се изчерпват. Актьорският състав, макар и с няколко разменени имена, успява винаги така да предаде духа, емоциите, същността и ролята на героите, че публиката направо я обожава. За нея е написан и един от хитовете на Стефан Вълдобрев – „Рай“. Коя е тя ли? Тази, която в продължение на две десетилетия успява да ни разсмее и развълнува и най-вече – да ни докосне с откровеността си. „Много шум за нищо“!
През годините над 250 000 зрители са се смели до сълзи, аплодирали са бурно майсторството на няколко звездни актьорски поколения и са напускали препълнения салон с няколко идеи по-щастливи и одухотворени. Тя ни помага да погледним с други очи на заобикалящия ни свят. И в крайна сметка само след малко, с помощта на дяволитата усмивка на актьорите разбираме, че всичко това, през което минаваме, е просто „Много шум за нищо“.

27 юни
Малък градски театър “Зад канала”
“Зимата на нашето недоволство”
по мотиви от романа на Джон Стайнбек
драматургична версия Юрий Дачев
Режисьор – Бина Харалампиева
Участват: Илка Зафирова, Светлана Янчева, Василена Атанасова, Каталин Старейшинска, Асен Блатечки, Петър Калчев, Малин Кръстев, Христо Мутафчиев, Иван Петрушинов, Стоян Младенов, Георги Кацарски, Мак Маринов

Итън Хоули (Асен Блатечки) e потомствен аристократ, принуден от обстоятелствата да работи в магазин за хранителни стоки. Съпругата и децата му, от своя страна, държат на високия си социален и икономически статус и не се вълнуват от съхраняването на неговата почтеност. Те получават гръб и от няколко съветници, насърчили Хоули да бъде по-безмилостен, да приема подкупи и да търси не особено почтени начини да забогатее – силен тласък по нанадолнище, в което честността и достойнството остават все по- назад.

Награда “АСКЕЕР” 2018 за поддържаща мъжка роля на Малин Кръстев
Номинация “АСКЕЕР” 2018 г. на Василена Атанасова за поддържаща женска роля

28 юни
ДТ “Иван Радоев” Плевен
“Рейс” от Станислав Стратиев
Режисьор – Здравко Митков
Участват: Тончо Токмакчиев, Марта Вачкова, Адриан Филипов, Асен Данков, Йоана Кирчева, Антъни Пенев и Георги Енчев.

“Рейс” е една от най – ярките сатирични комедии на Станислав Стратиев, превърнала се в класика в българския театър.
Девет души пътуват в градски автобус към центъра на града, но неочаквано той се отклонява от своя маршрут. Пътниците започват да осъзнават, че никога няма да стигнат там, закъдето са тръгнали. Страхът, паниката и ужасът започват да определят взаимоотношенията им. До какво ще доведе всичко това?

Начало на представленията – 20 ч.

Добави коментар