Вие сте тук: Начало > Постановки > Ревизор

Ревизор

Ревизор

В момента не се играе

Автор: Н. В. Гогол

Сценография: Никола Тороманов

С участието на:

Мариус КуркинскиМариус Куркински, Владимир КарамазовВладимир Карамазов, Рени ВранговаРени Врангова, Александра ВасилеваАлександра Василева, Веселин АнчевВеселин Анчев, Цветомира ДаскаловаЦветомира Даскалова, Йосиф ШамлиЙосиф Шамли, Васил ДрагановВасил Драганов, Иван ЮруковИван Юруков, Юлиан ВерговЮлиан Вергов, Леонид ЙовчевЛеонид Йовчев, Павлин Петрунов, Сава ДрагунчевСава Драгунчев, Пламен ПеевПламен Пеев, Валентин БалабановВалентин Балабанов, Деян АнгеловДеян Ангелов, Дарин АнгеловДарин Ангелов, Йордан ПетковЙордан Петков, Виктор ТаневВиктор Танев, Виктория КолеваВиктория Колева, Милена АтанасоваМилена Атанасова, Албена СтавреваАлбена Ставрева, Вяра ТабаковаВяра Табакова, Димитър Крумов, Василена ВинченцоВасилена Винченцо, Сара Морфова, Алена Вергова, Марк Делчев

Народен театър „Иван Вазов” започва „Руския сезон” 2011 /2012 г. с един от шедьоврите на световната драматургия – „Ревизор”. Гогол написва комедията по идея на Пушкин за по-малко от два месеца, когато е на 27 години. Пиесата веднага е поставена на сцените на най-големите руски театри в Петербург и в Москва и се превръща в изключително театрално събитие. Оттогава тя не слиза от световните театрални сцени.

В Народния театър „Ревизор” е поставен за първи път още през 1904 г. от Иван Попов. Последната постановка на пиесата е през 1954 г., режисьор е Кръстьо Мирски.

Почти 60 години по-късно Мариус Куркински поставя отново комедията с изключителен постановъчен и актьорски екип. Самият той ще влезе в ролята на Градоначалника, Хлестаков е Владимир Карамазов, Ана Андреевна – Рени Врангова.

Грандиозната театрална продукция е с повече от 30 актьори. Сценографията е на Никола Тороманов, а костюмите – на дизайнерката Анна Панайотова, композитор – Емилиян Гацов.

„Всичките ни беди идват оттам, че щом се вгледаме в настоящето и забележим, че нещо в него е тъжно и мъчително, тутакси махаме с ръка на всичко и се втренчваме в бъдещето. Всички забравят, че пътищата към това светло бъдеще се крият именно в това тъмно и объркано настояще, което никой не желае да опознае.”

Н. В. Гогол

Народен театър “Иван Вазов”

Работно време на билетна каса:
понеделник – петък: 9:30 – 19:30 ч.
събота и неделя: 11:30 – 19:30 ч.
тел: 02/ 8119 227; 8119 259;

Телефон за организация на групи: 02/8119 211

Адрес: София 1000, ул. Дякон Игнатий № 5

ПОКАЖИ НА КАРТАТА

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Остави коментар

Трабва да сте логнат ,за да оставите коментар.