Условия за ползване
Условия за ползване
Условия за ползване

Закупуване на билет

Всяко закупуване на билет Ви обвързва със заплащане на неговата стойност и не може да бъде отказвано в последствие.

За да закупите билет от нас е необходимо:

1. Да се логнете на сайта /ако нямате регистрация, да си направите такава/
2. Да изберете събитие от календара (спектакъл, обвързан с конкретна дата, час и място на провеждане), рекламните сектори или която и да е друга страница на сайта
3. Да изберете конкретно място, сектор /ценова група/
4. Да изберете начин на плащане и начин на получаване на билета
5. Да прегледате и потвърдите покупката

Ще получите имейл с потвърждение за направената покупка, както и инструкции за получаване/разпечатване на билет-квитанцията. Дори и да не получите имейл /поради проблем с пощата Ви например/, билетите може да си ги разпечатате от сайта от потребителското меню „отпечати билет“ (активно е само ако имате успешно закупени билети за предстоящ спектакъл, след началото на спектакъла се премества в история на покупките). Билет-квитанцията разпечатайте на обикновен лист А4 с произволен принтер и задължително я носете в театъра.

Всеки билет е валиденн САМО след успешно завършено плащане. Резервации не се приемат. Разположението на сцената и позицията на конкретните столове/места може да варира според представлението и може да не отговаря абсолютно точно на нарисуваната скица. От съображения за сигурност всички билет-квитанции могат да бъдат разпечатани само до началото на представлението, за което са.

Отказ, Замяна, Връщане на билети

Връщането/замяната на вече закупен билет не е възможно, освен ако събитието не се състои или е ползвана услугата „Theater.BG Такса Отказ“. В случай на несъстояло се събитие ще Ви бъде възстановена цялата сума на билета на касата на съответния театър. Не се възстановяват евентуално направени разноски като разходи за пътуване и/или хотел, както и „Theater.BG Такса Отказ“. Билетът в този случай може да бъде върнат и до 30 дни след датата, на която е трябвало да се състои представлението в централният ни офис или в касите на съответния театър. Закъснели зрители не се допускат до залите и билетите им не подлежат не връщане. Не носим отговорност и не възстановяваме сумата на билета Ви при незадоволство от Ваша страна от качествата на постановката, играта на актьорите, разположението на местата и други неудовлетворени Ваши изисквания.

МОЛЯ имайте предвид, че правото на отказ на потребителя от договора от разстояние в 14-дневен срок за размисъл, предвиден в Закона за защита на потребителите, НЕ се прилага по отношение на предоставянето на услуги, свързани с развлекателни дейности.

Theater.BG Такса Отказ

На всички частни клиенти (физически лица, закупили до 5 билета!) се предоставя допълнителна възможност, изцяло и само по лична преценка и желание, да заплатят допълнителна Такса Отказ в размер на 7.5% от цената на билета. Тази такса им дава правото да се откажат от закупения билет, при правилата и сроковете, които са предвидени в условията, а именно:
– Възстановяване на 100% от стойността на билетите при заявяване от страна на клиента до 14 дни преди датата на събитието.
– Възстановяване на 50% от стойността на билетите при заявяване от страна на клиента до 7 дни преди датата на събитието.
– Ако клиента не заяви желание за отказ до 7 дни преди датата на събитието, то той губи това право.

Заявката за отказ се прави само и единствено по електронен път на страниците на сайта – след като се логнете с потребителско име и парола, кликнете на линка „Отпечати билет“. Срещу всяка активна поръчка, отговаряща на условията за отказ има съответен линк/бутон „ОТКАЗВАМ ПОРЪЧКАТА“. Суми се възстановяват само по банков път, така че след натискане на бутона „ОТКАЗВАМ ПОРЪЧКАТА“, в отворилата се страница трябва да въведете IBAN на банкова сметка в лева, както и трите Ви имена (трябва да сте титуляр на сметката), след което кликнете „ПОТВЪРЖДАВАМ ОТКАЗА“. След потвърждаването на отказа, билетите вече са невалидни, а сумата ще Ви бъде изплатена до 3 работни дни.
ВАЖНО! Ако билетите са поръчани с наложен платеж, след като заявите отказа си на сайта трябва да ни изпратите обратно на адреса на офиса оригиналните билети за Ваша сметка. Изплащането на сумата по банка става чак след като получим обратно оригиналните билети.
Theater.BG Такса Отказ може да бъде поръчана/платена само при първоначалното закупуване на билет/и и то за всички закупени билети. Последващо доплащане за опцията не е възможно.

Максимален брой закупени билети

Максималният брой закупени билети за една поръчка е 20. Ако ползвате Прокси, намирате се в чужбина или по друга причина не можем да Ви асоциираме със статично българско IP, то тази бройка може да бъде редуцирана.

Технически изисквания

За закупуването на билет през сайта ни е необходимо да разполагате с компютър или друго устройство, свързан с интернет, обикновен принтер за разпечатване на билета (ако се ползва опцията „Отпечатай сам“) и последна версия на интернет браузър Майкрософт Интернет експлорер или Гугъл Хром за достъпване и ползване на сайта /извършване на конкретната покупка/. За да разпечатате билетите е необходимо да нямате активиран Pop-up blocker на браузъра или ако имате такъв да разрешите изкачащи прозорци за нашия сайт в настройките му.
Ако ползвате услугите, предлагани от сайта ни посредством скрито IP (това включва всички видове системи, които крият реалният Ви IP адрес – прокси сървъри, анонимни браузъри и др.), то не може да закупите повече от 2-3 билета на поръчка. При множество маркирания на места (резервиране), без последващо плащане, системата може да блокира потребителския Ви профил, както и съответното IP за неограничено време с цел осигуряване на безпроблемна работа на касите на театрите. При възникване на такъв проблем не се опитвайте да правите нови регистрации, моля използвайте формата за контакт на сайта ни, за да ни изпратите Вашето блокирано потребителско име с цел разблокиране.