Вие сте тук: Начало > Постановки > Шведска защита

Шведска защита

Шведска защита

Може да гледате на:
03 февруари, сб от‚ 19:00 КУПИ БИЛЕТ

Превод: Нева Мичева

Сценография: Петя Стойкова

Композитор: Асен Аврамов

С участието на:

„Шведска защита“ е една от най-гледаните пиеси в Европа, като е поставява в повече от 25 страни. Дебютира в България през 2008г. в МГТ „Зад канала“.

Оригиналното заглавие на пиесата е „Методът Грьонхолм“, по името на шведски психолог, автор на специфична техника за подбор на персонал. Именно на този метод са подложени четиримата герои в спектакъла „Шведска защита“, които са поканени на финално интервю за поста мениджър в мултинационална компания. Кандидатите са трима мъже и една жена, които без да подозират нищо са въвлечени в манипулативна игра на нерви. Те са затворени в стая без изход, обземат ги паниката и шокът, не знаят какво предстои, а интервюто им тепърва започва. Интервюиращите отсъстват, но това е само привидно, защото те наблюдават тайно чрез камери всички техни действия и емоции. Кандидатите са подложени на серия от психологически задачи, като всяка следваща е все по-трудна от предходната. Наблюдаващите им изпращат бележки с налудничеви задачи и пускат проглушителни сигнали, щом някой пристъпи входната врата. Всичко това кара героите да играят роли, да извадят на показ най-личните си тайни, да се борят на живот и смърт и дори да се унижават. Действието се развива скоростно и напрежението не спира да расте. Накрая се оказва, че никой не е този, за когото се представя и хаоса обзема всико, а изходът е много далеч.
Дали някой ще успее да спечели тази безумна битка, ще разберете, ако гледате „Шведска защита” на сцената на МГТ „Зад канала”.

МГТ “Зад канала”

Работно време на билетна каса:
понеделник – петък: 11:00 – 19:00 ч.
събота и неделя: 13:00 – 19:00 ч.
тел: 02/ 944 24 48;

Адрес: София 1504, бул. Мадрид № 1

ПОКАЖИ НА КАРТАТА

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Остави коментар

Трабва да сте логнат ,за да оставите коментар.