Островът на робите
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (Все още не е оценен)
Loading...
Автор:

Пиер дьо Мариво
Режисьор:

Васил Василев
С участието на:

Бориса Сарафова, Адриан Филипов, Сергей Константинов, Мария Йорданова, Теодора Кулева, Йоана Кирчева
Сценография:
Константин Вълков
Костюми:
Константин Вълков
Хореография:
Ина Гергинова
Превод:
Наташа Колевска
Възрастово ограничение:
+ 7 г.

 

Спектакъл на Васил Василев

Познатият ни Арлекин корабокрушира заедно с господаря си Ификрат на чудния Остров на робите. Тук действат нови, странни правила – не съществуват господари и роби. Тази нова ситуация взривява техните отношения и се появява въпросът: какво е всъщност робството? А свободата? Персонажите търсят отговорите в пълния с тайни, магични създания и опасни пространства остров. Преминават през хиляди изпитания, за да стигнат до истината за себе си – за това какво е да си силен и какво е да си слаб; за способността да губиш и да печелиш. За силата да прощаваш.

„Островът на робите“ е пътешествие през театъра на образите, в който жанрът „комедия дел арте“ (или комедия на маските) се преплита с ярка съвременна сценография в силно ефектна, динамична визия. В тази модерна, цветна приказка актьорите разгръщат пълния си талант и потенциал в една сатирична история за свободата. .

Текстът е дело на известния френски драматург от XVII в. Пиер дьо Мариво и е все по-актуален днес. На сцената изгрява нашата действителност, пресъздадена чрез вълнуващ разказ, чувство за ирония и хумор.

Добави коментар