Всичко на масата
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (1 оценки, средно: 6,00 от възможни 6)
Loading...
Автор:

по Чарлз Буковски
Режисьор:

Ана Батева
С участието на:

Васил Дуев
Сценография:
Ана Батева
Музика:
Стефан Здравески

 

Моноспектакъл на Васил Дуев по Чарлз Буковски.

„Всичко на масата” е компилация от много текстове.
Интересното в случая е как едно младо момиче от Македония, получило образованието си в България и един млад български актьор, който нашумя напоследък и като режисьор – с номинацията си за Режисура Аскер 2016, потъват в света на героя на Буковски – Хенри Чинаски – същият, когото сме гледали как като възрастен се напива до безсъзнание в “Муха на бара”, в кожата на Мики Рурк.
Хенри Чинаски явно им допада. Може би не самия той, колкото начина, по който възприема света. Което май е едно и също.
Семейство, училище, приятели. Момичета. Книги. Чувството, че всички знаят нещо за живота, което ти не си разбрал. Кой не е мислил за тези неща?
Всичко в спектакъла е искрено и честно до безобразие. Сблъскваме се с думи и изрази, които всички използваме, но обикновено не сме свикнали да чуваме на живо от сцената. Въпроси, въпроси, въпроси, които всеки тинейджър крещи насаме, бълнува, сънува, но не изрича публично, защото се смятат за прекалено лични, греховни или тъпи. Пълно е със спомени, които подреждаме на тъмно, защото всеки знае, че когато е малък, прави глупави неща.

Участват

1 Коментар
  • Иван

    Невероятен спектакъл, много задълбочен и интригуващ. Играта на Васил Дуев е отлична и изпълнена с много енергия. Горещо препоръчвам да се гледа, аз бих го гледал отново.

Добави коментар