Зимна приказка
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (4 оценки, средно: 3,00 от възможни 6)
Loading...
Автор:

Уилям Шекспир
Режисьор:

Лилия Абаджиева
С участието на:

Свежен Младенов, Йордан Ръсин, Георги Златарев, Боян Младенов, Георги Власев, Навид Афзали, Габриел Петков, Калоян Бочев, Васил Витанов
Сценография:
Васил Абаджиев

Шекспир е философски и психологически iCloud на света.Творчеството му е вселена, път за себепознание и изследване на човешката природа. Той поставя героите си в гранична ситуация, там където абсурдът, надеждата и смъртта си разменят реплики. Шекспир ни кара да вярваме, че съществува известна точка на духа, от която нататък животът и смъртта, реалното и въображаемото, божественото и демоничното престават да бъдат схващани като противоречия. През поезията на приказното, той изразява вътрешния свят на героите си през всичките имбездни и копнежи. Със “Зимна приказка” той съчувства на човека в неговите падения и оневинява греховете и злодеянията му.
Една история за любов, власт и безпричинна, разрушителна ревност, покаяние и опрощение. Приказка, в която доброто надмогва злото и възстановява погубената хармония. Вълшебна приказка за духове и чудовища и любовта като романтичен призив към възвишеното.

Добави коментар