Колко е важно да бъдеш сериозен (без извинение)
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (Все още не е оценен)
Loading...
Жанр:

Комедия
Автор:

том Томас
Режисьор:

Бойко Илиев
С участието на:

Антон Радичев, Добринка Станкова, Кирил Кавадарков, Милена Атанасова, Славена Зайкова, Цветан Пейчев
Сценография:
Милена Пантелеева
Костюми:
Милена Пантелеева
Драматургия:
Розалия Радичкова
Музика:
Сашо Младенов
Превод:
Татяна Иванова

Продължение на прочутата едноименна пиеса на Оскар Уайлд ще постави на сцената на Народния театър „Иван Вазов” режисьора Бойко Илиев. За първи път у нас на Сцена на IV етаж на 24 и 25 април ще се играе спектакъл по текст на американския драматург Том Томас, който продължава сюжета на прочутите герои на Уайлд 34 години по-късно. Пиесата „КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН (БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ)” е поставяна на Бродуей и  в Лондон, а у нас Бойко Илиев залага на звезден екип от актьори – ДОБРИНКА СТАНКОВА, АНТОН РАДИЧЕВ, МИЛЕНА АТАНАСОВА, КИРИЛ КАВАДАРКОВ, и младите СЛАВЕНА ЗАЙКОВА и ЦВЕТАН ПЕЙЧЕВ.

Продължението на гениалното творение на Оскар Уайлд ще пренесе зрителите във времето след Голямата депресия в САЩ, режима на Хитлерова Германия и Втората световна война, за да продължи сюжета и да проследи живота на героите, които успяват със същата интелигентна ирония да бъдат в крак с времето, дори и оставайки накрая с тенджери, вместо с каски на главите.

„Щастливи сме, че Народният театър подкрепи идеята за поставянето на тази интелигентна и забавна пиеса, в която Томас изключително добре подражава на парадоксалния хумор на Уайлд, напомняйки ни отново великата му мисъл, че животът е твърде важно нещо, за да говорим сериозно за него. И да ни покаже, че въпреки всичко, ако желае, човек успява да надмогне бита, за да намери изход и от най-безизходната ситуация”, сподели Бойко Илиев.

Добави коментар