Мими Балканска – царицата на оперетата
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (Все още не е оценен)
Loading...
Жанр:

Концерт
Режисьор:

Марио Николов 
С участието на:

Валентина Корчакова и Марио Николов

 

„Толкова сте красива, госпожице, че ми напомняте девойката, в която бях влюбен в София. Исках да се оженя за нея, но не ми я дадоха“, мълви Кемал Ататюрк, впил очи в Мими Балканска след спектакъл на „Тайните на харема“ в Истанбул. И допълва: „Чудесна оперета, няма шалвари, няма фереджета! Ще ви дам безплатен влак с пълно обслужване – да стигнете до Анкара и там да играете за дипломатическия корпус и за бизнеса!“
Бащата на турската революция гледа влюбено Мими Балканска, а двамата и съпрузи – тенорът Иван Цачев, бившият, и д-р Кирил Марков, настоящият, са готови да го разкъсат с поглед.

За всичко това става дума в концерта спектакъл „Мими Балканска, царицата на оперетата“, който ни среща с ролите и партньорите на легендарната артистка. Колко са героините й на оперетната сцена, как са я посрещнали българите в Израел, кои са мъжете, които е обичала голямата Мими.

В програмата са включени Арии и дуети из оперетите „Царицата на чардаша“ и „Теменужката от Монмартър“ на Имре Калман; „Веселата вдовица“, „Страната на усмивките“ и „Баядерка“ на Лехар; ария от операта „Тоска“ на Джакомо Пучини.

Ще прозвучат и оригинални записи на Мими Балканска.

Участват

Добави коментар