Новите дрехи на краля
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (Все още не е оценен)
Loading...
Жанр:

За деца
Автор:

Евгений Шварц по приказки на Ханс Кристиан Андерсен
Режисьор:

Бисерка Колевска
С участието на:

Димитър Живков, Михаил Сървански, Полин Лалова, Йорданка Стефанова, Ирина Първанова, Константин Икономов, Мартин Каров, Пламен Великов, Светломир Радев
Сценография:
Свила Величкова
Хореография:
Зорница Петрова
Музика:
Петър Цанков
Продължителност:
1 час(а) 15 минути

Тя е толкова сладичка и миличка, че сърцето на Хенрих винаги замира, когато я види. Вярно, че е Принцеса, а неговата свита са прасетата, но любовта, която пламва между тях, е от онези, каквито има само в приказките. В които на влюбените им се ще да си разменят поне 100 целувки накуп, а всички пречки да са заедно – подтик въображението и фантазията им да се развихрят смело. За това Принцесата ще дърпа бради наляво и надясно и няма да издава как се спи върху грахово зърно, а Хенрих ще измисля хитроумни планове да я спасява от натрапената сватба и ще тъче вълшебни дрехи.

Трябва да обичаме, да си играем, да бъдем искрени, да не прогонваме детето от себе си. Това е посланието на букета от три приказки на Андерсен.

Една прекрасна принцеса се влюбва в свинар. Това е недопустимо според кралския етикет. Но любовта е по-силна от фалшивите правила за добро поведение. Изобретателният Хенрих успява да защити любовта си и да надхитри лицемерните кралски придворни.

Бъдете деца, забавлявайте се. Не затръшвайте вратата на детската стая. Учете се от децата на искреност и фантазия. Отворете душата си и потънете в нашата цветна, забавна, смешна, романтична и красива приказка с щастлив край.

Бисерка Колевска

Добави коментар