Сако от велур
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (1 оценки, средно: 6,00 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

Комедия
Автор:

Станислав Стратиев
Режисьор:

Бойко Богданов
С участието на:

Виктория Колева, Георги Мамалев, Кирил Кавадарков, Мария Сапунджиева, Милена Атанасова, Милена Живкова, Николай Урумов, Пламен Пеев, Стефан Щерев, Стоян Пепеланов, Филип Трифонов, Христо Терзиев, Цветомира Даскалова
Сценография:
Светослав Кокалов
Костюми:
Петя Стойкова
Музика:
Бойко Богданов
Фотограф:
Атанас Кънчев
Продължителност:
2 час(а) 20 минути

„Театърът би могъл да бъде мъничко място, където да се води диалог, където човекът да чува своите мисли, своите въпроси, да мисли и да се включва в онова приключение, на което го кани театърът.”

Станислав Стратиев

Блестящата сатирична комедия „Сако от велур” е точно такова смешно, тъжно и на места страшно приключение из абсурдните и в същото време толкова познати житейски случки. Тази необикновена история започва, когато езиковедът Иван Антонов си купува сако от велур и иска да подстриже космите по него заради подигравките на приятелите си. Сакото е подстригано, но в същото време е записано в чиновническите регистри като „частна овца”. А за овцете, както и за всички други притежания, трябва да се плащат данъци. Безобидна шега или просто грешка? Работата е там, обяснява един от героите в пиесата, че днес никой не си признава грешката. Такъв е стилът. Днес правят пет нови, само и само да скрият старите. Затова и толкова очевидни грешки минават още за успехи.

От тук започват ходенето по мъките и спускането по пързалката, по която Иван Антонов и двамата му приятели са запратени в лабиринта на бюрокрацията. А това е безкрайна, смешна и налудничава траектория из реалностите на „българския модел”.

Добави коментар