СЕМЕЙСТВО ЕДИСЪН ОТ 2-РО АВЕНЮ
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (Все още не е оценен)
Loading...
Автор:

Нийл Саймън
Режисьор:

Антон Угринов
С участието на:

Емануела Шкодрева и Кръстю Лафазанов
Сценография:
Илияна Кънчева
Костюми:
Мария Колева
Музика:
Милен Кукошаров
Гледайте на:

„ЗАТВОРНИКЪТ ОТ ВТОРО АВЕНЮ“

 

“Семейство Едисън от Второ Авеню” е пиеса за Обичта. Пиеса, съдържаща в себе си значението на думата Обич, съставена от малки фрагменти и моменти на смях, емпатия, напрежение, разбиране и неразбиране, трудности, прошка, нежност и малко сняг на финала. Всъщност много сняг.

Една пиеса на световния комедиен драматург Нийл Саймън ще оживее чрез нашия спектакъл, пренасяйки ни в най-личните и интимни преживявания на един мъж и една жена – семейство Едисън от Второ Авеню. Там на четиринайсетия етаж в един от онези нови, прозаични жилищни блокове на Второ Авеню, които никнат като гъби в Ню Йорк, ние ще станем свидетели на техния живот с всички хубави, трудни, топли, смешни и парадоксални моменти, търсейки отговор на въпроса съществуват ли наистина понятия като “Правилният човек” и “Голямата любов” или това са просто купчина, изтъркани от употреба клишета?

Нийл Саймън казва: “Никога не се замислям коя ситуация е смешна, правя точно обратното – описвам винаги драматични ситуации, но ги поглеждам по смешен начин. Комедията и трагедията не се различават почти в нищо, всичко е въпрос на гледна точка”. Остава да разберем, дали ще бъдем свидетели на комедия или на трагедия или и на двете заедно в онази късна, гореща до непоносимост юлска вечер, когато Мел Едисън внезапно става от леглото, отива бавно до малката масичка в гостната, взима едно хапче валиум и го преглъща с чаша студена вода. Усещайки, че нещо не е наред, жена му го последва в стаята и му задава въпроса: “Какво има, Мел, случило ли се е нещо?”

Предстои да разберем какво…

Антон Угринов

Добави коментар