Ало, ало!
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (56 оценки, средно: 5,05 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

Комедия
Автор:

Дейвид Крофт и Джеръми Лойд
Режисьор:

Роберт Янакиев
С участието на:

Свежен Младенов, Мира Върбанова, Ивет Радулова, Лиляна Шомова, Боян Младенов, Донка Аврамова-Бочева, Ивайло Добрев, Георги Златарев, Христо Ботев, Йордан Ръсин, Ивайло Драгиев, Мариана Жикич, Анатоли Лазаров, Виттория Николова, Жана Рашева
Сценография:
Невена Белева
Превод:
Златна Костова
Фотограф:
Емил Добрев
Продължителност:
1 час(а) 50 минути
Възрастово ограничение:
+ 10 г.

 

„…Това е моят ресторант. Сега той е отворен. Засега всичко изглежда мирно и тихо, но скоро тук ще се напълни с немци, с които трябва да съм мил; ще се появи жена ми, с която трябва да съм мил и сервитьорките Мими и Ивет, с които обичам да съм мил.”

Английският комедиен сериал „Ало, ало!“ се излъчва по BBC през 80-те и началото на 90-те години. Идеята за сериала на авторите Дейвуд Крофт и Джеръми Лойд идва от британския сериал „Тайната армия“. След пускането си „Ало, ало!“ постига огромен световен успех.
Едва ли има български зрител, който да не се е сблъсквал с поне един епизод от приключенията на Рене, лейтенант Грубер, секретакрата Хелга и Мишел от Съпротивата. Сюжетът на постановката „Ало, ало!“ е вдъхновен от различни съставни части на сериала. Действието се развива по време на Втората световна война, по време на немската окупация, в малкото френско градче Нувийон, в ресторанта на забавния Рене. Историята се завърта около криенето на скъпата картина „Грешната Мадона“ или както се среща тук – „Грешната Мадона с големите бомби“ и реализирането на безумните планове за бягството на Мишел на британските летци. Рене е принуден да работи за Съпротивата, да укрива в дома си двама английси летци, да е добър с германците, да намери копие на картината, да е добър с жена си, защото, ако тя разбере, че той има връзка не с една, а с дветете му от сервитьорките, ще го застреля… и така започват комичните неволи на Рене. От едната страна той е под непрекъснат обстрел от гестаповците, а от другата – френската съпротива не го оставя и за момент.
През цялото време комичните ституации са съчетани с брилянтен хумор, разнолики персонажи, динамично действие и неочакваните обрати.

„Малко хора знаят, че пиесата „Ало, ало!” е писана преди сценария на филма, който според някои класации е най-продаваният сериал в света. Нашият театър е странна компилация между двете, все едно си вътре в киното, на снимачната площадка, само дето нямаме право на дубли. Публиката воайорства и, надявам се, ще се забавлява.“
Роберт Янакиев

„Още като я прочетох много ми хареса, казах си, че тази странна жена – Едит е точно за мен. Когато започнахме репетиции, с много любов съм правила образа. Може би и защото това беше първата ми голяма роля в този театър, а и екипът беше много приятен, и репетиционният период беше толкова хубав. Много си обичам ролята и с голямо желание я играя всеки път.“
Мира Върбанова

Участват

4 Коментара
 • Диди

  Много забавна постановка, която гарантира смях от душа и сърце.

 • Алекс72

  Смях, смях и пак смях..

 • tsvetelinaG

  Изключително забавна, макар и да не следва на 100% едноименния сериал.

 • taehti

  Чудесна постановка. Смешна и забавна.
  ПС Лятната сцена в кино „Кабана“ не е най-доброто решение. Част от репликите не се чуват, а има места, които са зад колона. И ако продадат повече билети отколкото е капацитета стата страшно. Съжалявам, че не гледах постановката в зала, за да се насладя напълно.

Добави коментар