Канкун
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (15 оценки, средно: 4,33 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

Психотрилър
Автор:

Жорди Галсеран
Режисьор:

Бина Харалампиева
С участието на:

Филип Аврамов, Ирини Жамбонас, Искра Донова, Ивайло Христов
Сценография:
Петя Стойкова
Костюми:
Петя Стойкова
Музика:
Асен Аврамов
Превод:
Нева Мичева
Фотограф:
Бистра Бошнакова
Продължителност:
1 час(а) 50 минути

Сложен сюжет и инригуваща история ни поднася каталонския драматург Жорди Галсеран в пиесата си „Канкун“. Две семейни двойки на средна възраст заминават на почивка на екзотичния и красив мексикански курорт Канкун. Именно там, заобиколени от белия пясък, палмите, туристите и силното слънце тези приятелски семейства се озовават в капана на собствените си мисли, колебания и страхове. Всичко за героите започва от една хотелска стая… Една шега, на пръв поглед съвсем безобидна, връща назад лентата на живота им и поставя въпроса какво би се случило, ако бяха направили друг избор? Ако партньорите им бяха разменени? До какво би довела тази размяна?
Действието се развива на границата между фантазията и реалността, където се преплитат всички наши скрити страхове и надежди. В началото разговорите на героите са съвсем спокойни, приятелски и дори хумористични, но постепенно всеки един от тях започва да преминава от една реалност в друга, да се променя под влияние на случващото се, напрежението не спира да нараства и е въпрос на време всичко това да експлодира.
В “Канкун” Галсеран изтъква човешките страсти и тайни, които крием дълбоко в себе си и вади на показ колебанията ни за изборите, които правим в живота и доста често, макар и само пред себе си, се връщаме назад и се питаме дали сме постъпили правилно или не. Сюжетът на пиесата е актуален и в днешно време, като всеки един от нас може да преоткрие себе си в него.

През 1995 г. пиестите му „Верига от думи“ и „Дакота“ печелят едновременно няколко театрални приза и това ги изтрелва към най-престижните сцени на Испания. „Методът Грьонхолм” (2003) достига безпрецедентен за иберийската драматургия успех. Представяна е в над 20 страни и е гледана от над два милиона зрители. Филмирана е под заглавие „Методът”.
В България „Шведска защита” (“Методът Грьонхолм”) се поставя за първи път на сцената на МДТ „Зад канала” и все още се играе с голям успех.

Участват

2 Коментара

Добави коментар