Том Сойер
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (14 оценки, средно: 4,93 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

За деца
Автор:

Марк Твен
Режисьор:

Петринел Гочев
С участието на:

Весела Бабинова, Христина Караиванова, Жени Александрова-Лечева, Таня Пашанкова, Христо Пъдев, Емил Котев, Христо Мутафчиев, Атанас Чопов
Сценография:
Теодора Лазарова
Костюми:
Теодора Лазарова
Музика:
Ян Руменин
Превод:
Нели Доспевска
Фотограф:
Виолета Апостолова
Продължителност:
1 час(а) 20 минути

Детският роман „Приключенията на Том Сойер“ на американския писател Марк Твен е считана за една от най-успешните и обичани произведения в цял свят. По литературната творба са направени множество филми, комикси, театрални постановки и мюзикъл.
Сюжетът на пиесата ни изпраща в света на смелото и палаво момче Том, което живее в малкото градче Сент Питърсбърг, заедно с педантичната си леля Поли и своя полубрат Сид. Том е находчив, смел, любознателен, леко безрасъден и с богато въображение, но в същото време благороден и добросърдечен. Впуска се храбро във всякакви приключения и пакости, като бягане от училище, сбивания с други деца, дребни кражби и лъжи, изгубва се в пещера, намира съкровище и още куп неприятности. Покрай всичко това, Том успява да се сблъска с първите трепети на любовта.
В пиесата актьорите учат децата как се боядисва ограда и как се играе с копчета, карат възрастните отново да бъдат деца, да намират съкровища и ни убеждават, че влюбените се целуват.
В спектакъла почти всички мъжки роли се играят от жени, което е интересен похват. Той е подходящ както за малките, така и за порсансалите деца, които живеят във всеки един от нас.

„В последните 39 дни изгубих вярата си в много „пораснали” хора. Но един човек ми се довери, както никой досега, и повярва, че заедно можем да случим нещо истинско, по-голямо и по-красиво от нас самите. Нещо, което в крайна сметка Днес се случи. В името на хлапетата и на непорасналите деца във всички нас. Защото нищо друго не мога да оставя на тоя свят, освен малко светлина у някой, който тепърва ще има да броди в тъмното.
Благодаря, Петринел, че ни заведе там, където можем да случим това. Разбрах, че нищо не свети по-ярко от детските очи и нищо не звучи по-искрено от детския смях. Светло ми е на душата и пак знам, че има смисъл. Благодаря на всички замесени пред и зад сцената!”
Алиса Атанасова

Участват

2 Коментара

Добави коментар