Човекоядката
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (2 оценки, средно: 3,00 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

Трагикомендия
Автор:

Иван Радоев
Режисьор:

Бина Харалампиева
С участието на:

Христо Мутафчиев, Филип Аврамов, Петър Калчев, Емил Котев, Евгени Будинов, Христо Пъдев, Ирини Жамбонас, Василена Атанасова, Албена Михова, Светлана Янчева, Илка Зафирова, Прея Осасей/Харита
Сценография:
Петя Стойкова
Костюми:
Петя Стойкова
Музика:
Асен Аврамов
Фотограф:
Симон Варсано
Продължителност:
2 час(а) 0 минути

Българският драматург, поет и журналист Иван Радоев е носител на извънредна награда за цялостно творчество, присъдена от Международната академия на изкуствата в Париж.

Пиесата „Човекоядката“ е писана през 1976г. и вече е с над 500 представления. Действието се развива в един забравен от света старчески дом, пълен с шепа старци, свикнали на сивите си празни дни. Те са откъснати от цивилизацията, живеят без удобствата на съвременния свят, без забавления и дори без телевизор. Един ден обаче, без нищо да подозират, всичко това се променя с идването на Топузов – стар номенклатурчик. Свикнали да се подчиняват на авторитета на властта, жителите на забравения дом се сблъскват с всичко лошо, пошло и страшно на външния свят, което им носи новонастанения обитател. По този начин те стават част от това, от което са се спасили и избягали с намерението за спокойни старини.

Представлението “Човекоядката” в Малък градски театър е едновременно тъжно и смешно. То ни кара да се замислим и да потърсим, смеейки се през сълзи, човекоядката в душата си. Ако искате да разберете дали “Човекоядката” ще ви разсмее, разгневи или натъжи, можете да срещнете с нея на сцената на МГТ “Зад канала”.

Участват

1 Коментар

Добави коментар