39-те стъпала
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (2 оценки, средно: 5,50 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

Комедия
Автор:

Адаптация по романа на Джон Бъкън и филма на Алфред Хичкок
Режисьор:

Андрей Аврамов
С участието на:

Александър Кадиев, Алиса Атанасова, Владимир Димитров, Христо Пъдев
Сценография:
Теодора Лазарова
Костюми:
Теодора Лазарова
Превод:
Андрей Аврамов
Фотограф:
Симон Варсано
Продължителност:
1 час(а) 50 минути

Лондонската премиера на “39-те стъпала” се е състояла през 2006 година. На 4 декември 2013 г. спектакълът се играе за 3000-ен път в “Крайтириън Тиътър”, Лондон.

Пиесата е съчетание от шпионския роман на Джон Бъкън, култувият филм на Алфред Хичкок и прелестната идея на английските писатели Ноуби Дайчън и Саймън Корбъл.
Сюжетът се развива изключително бързо, като действията преминават през случайни срещи, убийство, преследване, самолетна катастрофа и любов. Главният герой Ричард Ханей, потънал в сивотата на изминаващите дни, решава да излезне из лондонските улици и да отиде на театър. Там случайно среща госпожица Смит, която твърди, че е шпионка. Същата нощ тя е убита, а Ричард е обвинен в убийство, което не е извършил. Той се превръща в беглец от закона и от мистериозната организация „39-те стъпала“. Впуска се в смело преследване и търсене на истината, опитвайки се да спаси света и да намери любовта.
В пиесата се срещат над 100 героя, изиграни умело само от четирима актьори. Изумително смешната амалгама и бесният сценичен ритъм на това виртуозно представление гарантират една незабравима вечер на истинско удоволствие!

„При нас шпионското е с намигване и жанра е следният – пародия, но не е!“
Андрей Аврамов

„Как да ви го разкажа – като то трябва да се види!“
Андрей Аврамов

Комедията е поставена в САЩ (Бродуей), Австралия, Германия, Израел, Хонг Конг, Мексико, Гърция, Испания, Южна Корея, Нова Зеландия, Полша, Канада, Аржентина, Бразилия, Филипините, Уругвай, Китай, Дубай, Швеция, Москва, Франция, Италия, Япония…

Участват

1 Коментар

Добави коментар