4 плюс 1
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (1 оценки, средно: 6,00 от възможни 6)
Loading...
Автор:

Димитър Кабаков
Режисьор:

Надя Панчева
С участието на:

Дориана Гълъбова, Ирена Ненчева, Маргарита Костова, Сергей Константинов
Сценография:
Ясмин Манделли
Музика:
Асен Аврамов

„4+1“ е театрална импресия, която разгръща отношенията между художника и неговите музи. Застиналите женски портрети оживяват, за да разкрият пред нас историята на тяхното създаване и как срещата с изкуството може да промени живота ти завинаги.

Пиесата е посветена на художника Янаки Манасиев, известен със своите женски портрети. Драматургът Димитър Кабаков се вдъхновява от конкретни негови картини и съживява лицата от тях, вдъхвайки им живот с вълнуващи сюжети.

Три жени се събират в галерията, за да почетат паметта на твореца, който ги е запечатал във вечността. Възрастна баба от малко село, която за пръв път има досег с изкуството, малтретирана от мъжа си жена, която е зациклила в своя труден бит и едно младо момиче, което се влюбва в художника и променя живота си завинаги са героините в тази импресия. В историята се намесва и четвърта жена, която никога не е била нарисувана. Събирайки се заедно, всички те изживяват наново срещите си с Янаки, който оставя следа в живота на всяка една от тях.
Представлението ще се състои в АРТ ЦЕНТЪР Плевен

Добави коментар