Александър Кадиев
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (1 оценки, средно: 6,00 от възможни 6)
Loading...

Роден на 30.08.1983 г. в София, син на небезизвестната Катерина Евро. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ при професор Стефан Данаилов през 2008 г. Участва в множество спектакли, сред които “39-те стъпала”, “Лодка в гората” и “Балкански синдром”, но става по-известен с ролята си на Пламен в сериала „Стъклен дом“, играе също в “Пряк контакт”, “Дзифт”, “Езерното момче”.
От 2012 г. е водещ на предаването „Преди обед“ по bTV заедно с Десислава Стоянова.
През 2015 г. е водещ на реалити шоуто „България търси талант“ по bTV заедно с актрисата, телевизионната водеща и модел Мария Силвестър.
На 19 март 2015 г. Сашо Кадиев и половинката му Таня стават родители на малката Катерина.
Носител е на наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България „за поддържаща мъжка роля“, за ролята на (Клеант) в “Скъперникът”, Малък градски театър „Зад канала“, 2014.
Носител на престижната награда на фондация „Иван Димов” за ролята си на Бруно в постановката „Великият рогоносец” на Фернан Кромелинг.

Youtube - АСКЕЕР 2014

През 2014 г. е номиниран за АСКЕЕР за „Поддържаща мъжка роля“ за ролята на Клеант в „Скъперникът” и за ролята на Бузата в „Лодка в гората” от Николай Хайтов, постановка Мариус Куркински, МГТ „Зад канала”;

През същата година печели награда ИКАР за „Поддържаща мъжка роля“ – за ролята на Клеант в „Скъперникът“ от Жан Батист Молиер, реж. Лилия Абаджиева, МГТ „Зад канала“

Добави коментар