Кирил Димитров Бояджиев
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (1 оценки, средно: 5,00 от възможни 6)
Loading...

Кирил ДимитровБояджиев е роден на 17 ноември 1976 година в София. Завършва основното си образование в 127 СОУ „Иван Денкоглу“ в родния си град. През 1994 г. завършва средното си образование в 105 СОУ „Атанас Далчев“. През 1998 година завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на Николина Геогриева.

Още като тийнейджър започва да играе в младежката студия на театър „Сълза и смях“ в спектакъла „Ромео и Жулиета“ на режисьора Венцеслав Кисьов. Кирил Бояджиев играе също в Музикалния театър, където участва в пиеси като „Котки“, „Царицата на Чардаша“, „Четирима в леглото“, „Евита“ и много други.

Участвал в детското предаване „Енциклопедия България“ на БНТ, а по-късно започва предаването „Яко“, където участва от самото му създаване в рубриката „Хитринки“.

Кирил Бояджиев е известен с озвучаването на реклами, филми и сериали. Първият му дублаж е през 1996 г. в анимационния сериал „Дръж се за мен, хлапе“ на Дисни за БНТ. Озвучава също и известни американски сериали. От 2005 г. е режисьор на дублажите в студиото на телевизия на bTV Comedy. Първите три сериала, в които участва като режисьор са „Мъжко момиче“, „Дива прелест“ и „Буря от страсти“. От 2015 г. е режисьор на дублажи в Андарта Студио.

Добави коментар