Любомир Нейков
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (4 оценки, средно: 6,00 от възможни 6)
Loading...

Любомир Нейков е роден на 7 февруари 1972 година в Червен бряг. Завършва Техникум по електротехника в родния си град. През 1998 година завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа по куклено актьорско майсторство на проф. Румен Рачев. От 1998 до 2006 работи в „Хъшове“, „Шоуто на Слави“ и в театрална формация Мелпомена. В „Шоуто на Слави“ Любомир Нейков изпълнява едни от най-успешните, правени от български актьор, имитации на мъже и жени на съществуващи личности.

През септември 2006 г., заедно с Евтим Милошев, основава продуцентска компания „Дрийм Тийм Прадакшънс“. През 2007 г. заедно със своите колеги Христо Гърбов, Руслан Мъйнов и Кръстю Лафазанов създава първото и единствено по рода си авторско комедийно предаване в българския телевизионен ефир „Комиците“. Компанията реализира и най-хитовият комедиен сериал в България „Столичани в повече”.

През 2004 г. дава гласа си за българския дублаж на филма „Гарфилд“, а също така и за продължението „Гарфилд 2“, както и за американските продукции „Великолепната четворка” и „Братът на мечката”.

Ръководената от Любомир Нейков продуцентска компания успешно продуцира и два театрални проекти, като илюзионния спектакъл „Магията на Ненчо”, който се играе на сцената на театър Българска Армия и „Скакалци“ на Ст.Л.Костов на сцената на Държавен сатиричен театър.

Любомир Нейков играе в много филми и сериали, сред които „Коледа е възможна“ (2001), „Разследване“ (2006), „Мисия Лондон“ (2010), „Столичани в повече“ (2011 – до момента), „Вангелия“ (2013), „Прелюбодеяние“ (2014) и други.

Любомир Нейков е сред най-предпочитаните и търсени лица на българския рекламен пазар. През годините участва в заснемането на рекламни клипове за едни от най-големите рекламни брандове в България.

От 1998 година е семеен. На 20 февруари 2011 г.се ражда първата му дъщеря Анна.

Youtube - Любомир Нейков

Преди Обед: Любо Нейков за любовта към театъра и спомените от НАТФИЗ

/15 февруари 2017 г./

 

Добави коментар