Радина Боршош
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (34 оценки, средно: 4,56 от възможни 6)
Loading...

Радина Боршош е родена на 31 декември 1997 година в София.
Студентка в специалност „Актьорство за драматичен театър” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Стефан Данаилов (приета в първи курс през учебната 2016/2017 г.)
Започва да се занимава с театър още като ученичка в студията на Малин Кръстев в Младежки театър „Николай Бинев“.
Първата й главна роля в киното е едва на 16-годишна възраст в късометражния филм на Яна Титова – „СОЛВЕЙГ”, който печели наградата за най-добър филм на фестивала Bridge Film в Косово, както и награда Cinewomen за най-добър режисьор. Следва главна роля в култовия пълнометражен филм „МАЙМУНА” на Димитър Коцев-Шошо. Филмът печели Наградата на публиката на „София Филм Фест“- 2016 г.
Първата си роля на професионална театрална сцена печели след кастинг – Джейн в постановката МЕРИ ПОПИНЗ в Театър „София“ (премиера – 18.02.2017 г.)
Става особено популярна с главната си роля в сериала на Нова телевизия- „НИЕ, НАШИТЕ И ВАШИТЕ”, където изпълнява ролята на Деспина. Младата актриса печели и кастинг на международна тв-продукция. Изпълнява ролята на императрица Фауста, съпруга на император Константин в продукцията на BBC – „EIGHT DAYS THAT MADE ROME” – Channel 5, където си партнира с Йън Бийти.
Радина Боршош реализира и моноспектакъл – „АЛПИЙСКО СИЯНИЕ” по Петер Турини, с режисьор д-р Сава Драгунчев, успешно участва в Международния фестивал на монодрамата „Към звездите” във Варна и на театралния фестивал „Сцена на кръстопът”- 2017 в Пловдив.
През лятото на 2017 година се снима в пълнометражния филм „ПРИВЛИЧАНЕ”, режисьор Мартин Макариев.
Играе и в постановката „Лисичета“, режисьор Бина Харалампиева в Народен театър „Иван Вазов“ (премиера – 14.12.2017 г.)

Добави коментар