Отблизо
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (11 оценки, средно: 4,09 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

Драма
Автор:

Патрик Марбър
Режисьор:

Здравко Митков
С участието на:

Рая Пеева, Боян Младенов, Роберт Янакиев, Мариана Жикич
Сценография:
Невяна Кавалджиева
Превод:
Искра Ангелова, Пламен Марков
Фотограф:
Георги Златарев
Продължителност:
1 час(а) 50 минути

Оригиналният текст на пиесата „Отблизо“ (1964 г.) от Патрик Марбър е една от най-успешните съвременни британски пиеси, като печели и петте най-престижни награди за драматургия в САЩ и Англия. През 2004 г. пиесата е екранизирана в романтичната драма „Closer” с режисьор Майк Никълс, а в главните роли играят Натали Портман, Джулия Робъртс, Клайв Оуен и Джуд Лоу.
Действието се развива през 90-те години в Лондон. Сюжетът ни разкрива история, в която пътищата на две двойки съдбоносно се пресичат и това не се случва веднъж, а няколко пъти. Един пътен инцидент преобръща живота на героите, които до преди това са смятали дните си за ясни и еднакви. Дали това е случайност или не, дали съдбата ли си играе, до какво ще доведе това? Любовта има своите жестоки последствия, а чувствителните и уязвими хора изненадващо си нанасят най-жестоките душевни рани.
Динамичната постановка разкрива много за отношенията между хората, за секса, за изневярата, за реалността, такава каквато е и за различните възприятия и определения за любовта.

„В едно изречение – една съвременна трагикомедия за нишките, които лесно ни свързват и също толкова лесно се късат и ни разделят. Понякога фатално”.
Здравко Митков

Участват

2 Коментара

Добави коментар