Квартет за двама
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди6 Звезди (11 оценки, средно: 5,45 от възможни 6)
Loading...
Жанр:

Комедия
Автор:

Анатолий Крим
Режисьор:

Владо Петков
С участието на:

Роберт Янакиев, Татяна Захова, Донка Аврамова-Бочева, Боян Младенов
Сценография:
Петър Митев
Продължителност:
1 час(а) 30 минути
Възрастово ограничение:
+ 12 г.

Анатолий Крим е роден на 2 септември 1946 г. в град Виница, Украйна. От 2010 г. се поставят негови пиеси в няколко български театри, а една от най-известните му творби е комедията „Квартет за двама“.
Сюжетът на постановката ни въвлича в един специален ден от живота на композитора Евгений Александрович – неговият шестдесетгодишен юбилей. На този етап от живота си, той води вътрешна борба със себе си, заради неудовлетвореността от 25-годишния си брак. За да разреши своя проблем, Евгений си намира 18-годишна любовница. Когато тя се нанася в дома му, съпругата на отчаяния композитор отмъщава на мъжа си, чрез своето силно оръжие- любовника си.
Действитето в постановката „Квартет за двама“се развива много бързо,а заформилият се любовен четириъгълник не спира да забавлява зрителите с комични ситуации и да поднася доза истини, които не всеки би си признал.

„Често в живота на човек настъпват моменти, в които се запитва: А сега накъде? Как да продължа нататък, когато желанието, вдъхновението и любовта са избледнели, дори изчезнали? С какво и как бих могъл да ги провокирам отново, да стимулирам в себе си поривите на младостта? И тези въпроси са съвсем нормални, защото човек винаги иска да бъде харесван, желан и обичан.
Анатолий Крим хвърля саркастичен поглед на този кризисен момент от живота на композитора Евгений Александрович в деня на неговия шестдесетгодишен юбилей и безпощадно слага всичко и всекиго на мястото му. Категоричността на автора е съпроводена и с поразителна мъдрост, че когато става дума за талант даден свише, волята на човек да предизвика съдбата да бъде по-благосклонна, в определен момент може да се обърне срещу самия него.“
Владо Петков

„Действието е динамично и макар развръзката да е предсказуема, публиката с интерес следи историята на героите. Режисираният от Владимир Петков любовен квартет и особено възникващите коя от коя по-нелепи ситуации, в съчетание с абсурдните диалози на участниците, предизвикват пречистващ смях у зрителя. Сценографът Петър Митев оптимално е оползотворил камерното пространство в театъра, така че актьорите играят на ръка разстояние от местата за публиката. Актьорите, впрочем, много добре подбрани за съответните роли, отиват оттатък хумора. Съпругата става не ревнива отмъстителка, а жена, която става покровителка на младата съпернница.“
Сабина Василева, в-к Сега

Участват

1 Коментар

Добави коментар